torsdag den 6. december 2012

Monster-suppe


Jeg har den sidste uges tid kæmpet med den der klassiske vinter-snot-hovedpine, så derfor besluttede jeg mig for at jage den bort med en god varm suppe. En rigtig monster-suppe, som kan jage dårligdomme væk. Mine supper bliver aldrig fuldstændig ens fra gang til gang, da jeg som oftest "bare" bruger hvad jeg har.
Jeg brugte ca 8 kartofler
1 gulerod
1 pastinak
1 porre
1 løg
2 fed hvidløg
masser af karry og spidskommen, salt, peber, cayennepeber og selvfølgelig grøntsagsbouillonen Herbamare

Skræl grøntsagerne og skær dem i tern,
brænd karry, cayennepeber og spidskommen af i en gryde med rapsolie
tilsæt løg, hvidløg og porrer, når de er gyldne kommes grøntsager/rodfrugter i (pas på porren ikke brænder på) Når du har svitset det grønne, kommer du vand i så det dækker rigeligt hertil tilsættes 1 1/2 tsk herbamare.
Lad suppen komme i kog og lad den stå at simre til grøntsager er bløde. Smag til med salt og peber. Blend suppen.

Det er en god idé at have noget til at drysse over suppen, her varierer drysset også fra gang til gang, det kan være rodfrugtechips, brødcroutoner men denne gang blev det stegte tofu-tern.


 

2 kommentarer:

  1. mums det lyder lækkert. Den skal vist på madplanen til næste uge.

    SvarSlet
  2. lad mig endelig høre hvordan det går! I øvrigt kan kogte eller stegte kikærter også bruges som "drys" det er også lækkert, men pt. er tofuen min favorit

    SvarSlet