fredag den 31. maj 2013

Øv med øv på -om dage der er øv

Der har den seneste uge kørt en debat om såkaldte øv-dage i de københavnske pædagogiske institutioner. Her kan pædagogerne efter sigende kan ringe ind og sige: "jeg har det øv i dag og kommer ikke" og så dækker kollegerne én, så man altså hverken bruger en sygedag eller en afspadseringsdag. Jeg stiller mig meget uforstående overfor det.
Jeg har aldrig oplevet en sådan praksis!
Jeg har derimod oplevet kolleger der er kommet syge på arbejde, fordi de ved hvor travlt resten af institutionen får og ved hvor meget det betyder at de fastansatte er i institutionen. De har altså ikke samvittighed til at melde sig syge. -Kolleger der knokler røven ud af bukserne. -Kolleger som arbejder i deres pauser, som koordinerer med hinanden, holder forældremøder, møder om børnene, alt sammen i deres pauser (ja jeg ved godt det er en betalt pause, men det er altså vores eneste pause i løbet af en dag)
 Jeg har hørt om dage lignende øv-dage, hvor man møder på arbejde, men fortæller sin kolleger at man har en "off"-dag, og derfor får lov at slippe for at være lokomotivet omkring børnene og i stedet kan udføre det mindre tanke-krævende praktiske arbejde som at feje, forsyne toilettet med bleer, toiletpapir osv. Men jeg kan afsløre at de gange, jeg har mødt denne praksis kan tælles på én hånd. Har I prøvet at være i en daginstitution? Jer der har børn ved forhåbentlig hvor meget det kræver at lave en spændende og indholdsrig dag for børnene. Det gør man altså ikke med hænderne på ryggen. Heldigvis er der tid til leg, kram og smil ind imellem skemaer og bleskift, men hvor ville jeg ønske der var tid til meget mere af det.

Jeg er helt enig i at der skal tages hånd om, hvis der er for mange syge i institutionerne, men i den snak, må man altså også tage med, at vi pædagoger udsættes for langt flere bakterier end mange andre jobs, at vi slider på vores kroppe hver dag. Men de mange sygedage er ikke den enkelte pædagogs problem, det handler i høj grad om ledelse, ikke blot i den enkelte institution, men især om politisk ledelse. Giv mig flere pædagoger i institutionerne og jeg skal vise dig et faldende sygefravær, jeg vil godt vædde.
 
Kort sagt- jeg bliver så rasende, når folk påstår at vi pjækker fra vores arbejde, det er lige som dumt som dem der mener vi bare drikker kaffe. Kom lige ud i dagens daginstitutioner og se hvad der sker, derude i virkeligheden! Fandme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar