lørdag den 22. juni 2013

Grøntsagstærte

Jeg elsker tærte, men jeg er virkelig dårlig til at ta' mig sammen til at lave det. Jeg ved ikke rigtig hvad der holder mig tilbage, for det er jo absolut ikke svært. I sidste uge lavede jeg endelig en lækker en.
Dejen blev jeg ikke helt tilfreds med, den er inspireret fra en hjertevenligopskrift
1 del hvedemel
1 del rugmel
1 del durummel
Rapsolie til det har den rette konsistens
Salt.
Jeg brugte en dl af hver slags mel og det var ikke helt nok til min tærteform. Men smagen og konsistensen var rigtig fin.
Fyldet bestod af
1/2 squash i skiver af ca 4 mm
3 halverede blommetomater
1 rødløg i både
2 gulerødder i stænger
Æggemassen er også hjertevenlig og er lavet af 2 æg, mælk, salt, peber, hytteost og revet parmesan. For at give tærten lidt ekstra smag kom jeg også garam masala i æggemassen og det blev rigtig lækkert. Hytteosten er med til at gøre æggemassen mindre fed og tilføjer også protein til tærten. Det kan anbefales.
Jeg forbager dejen ca 10 min og når fyldet er lagt i får tærten ca 25 eller til æggemassen er ved at være fast, så kommes der et ekstra lag parmesan på toppen. Ja tak. Har I nogle opskrifter på lidt anderledes tærter I kan anbefale?

3 kommentarer:

 1. Åh, pai <3 Fristende mat!!
  Lenge siden jeg spiste eggepai, siden jeg ble veganer, men har funnet ut at det funker superbra med polenta i pai istedenfor egg! Har du prøvd det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har jeg ikke prøvet, det lyder spændende! Jeg har faktisk aldrig selv lavet noget med polenta, men min kæreste har bl.a. lavet polenta med ærter, og tomater, det var næsten som æggekage. Lækkert. Det må jeg vist snart prøve

   Slet