fredag den 22. februar 2013

Kirstens linsesuppe

I går lavede jeg en af de nemmeste og bedste supper jeg kender. På trods af det er det alt for sjældent jeg får den lavet. Billedet sælger den desværre ikke så godt, men med en ung dame der har det med at vågne lige når mor skal til at spise så blev det kun til et iPhone billede. Ih hvor jeg i øvrigt trænger til at få en iphone 4 eller 5 i stedet for min gamle 3'er.

Nå men tilbage til suppen.
Til 1 person:
3 tomater
1 dl røde linser
1 løg
1 fed hvidløg
Karry, spidskommen, koriander, salt og peber. Jeg bruger ca 1/2 tsk karry, 1 tsk spidskommen og 1 tsk koriander, men gør som du synes det smager bedst.
Tomater, løg og hvidløg hakkes
Løg og hvidløg svitses, krydderierne brændes af. Når løgene er gyldne kommes tomaterne i. Når tomaterne er lidt udkogte kommes linserne i og der tilsættes vand så det dækker linserne. Det er fin balance med vandet, det må ikke være for meget så suppen bliver for tynd men heller ikke for lidt så det brænder på, prøv dig frem og put evt. mere vand i undervejs.
-Når linserne er udkogte blendes suppen.
Til suppen spiser jeg godt med suppehorn og en klat skyr eller lign. som begge deles puttes i ved "servering". I øvrigt kan man købe fuldkornssuppehorn fra urtekram, det er bare lidt mere lækkert end de almindelige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar