mandag den 30. juli 2012

couscous-salat med blomkål og mynte


Efter en dag i haven søndag hvor appetitten ikke var den største, besluttede jeg at lave en salat til aften. Vores krydderurter trives i haven og salaten er også kommet rigtig godt. Så det blev til en salat af couscous, blomkål, agurk og salat og frisk mynte fra egen avl. Mynte gav virkelig karakter til salaten og det kan varmt anbefales, uden den havde salaten været en smule kedelig. Mynten, som jeg jo har plukket i haven, ligger nu i en skål kold vand i køkkenet, og skal bruges til the i morgen tidlig.

Et lille fund

I starten af "sommeren", lige inden min ferie startede havde jeg besøg af en af mine gode veninder fra København. Hun er haj til at finde de mest fantastiske ting i genbrug og jeg var derfor nødt til at slæbe hende med til et århusiansk loppemarked. Hun købte en hel del meget hurtigt, jeg nøjedes konservativ med to ting, det største og alligevel mindste fund er denne fantastiske madkassse.



Den er, som man kan se lidt rusten og ridset, men det gør mig faktisk ikke noget at man kan se den har været brugt. Jeg synes den er så fin!

Sidste feriedage


Kæresten og jeg gik os en dejlig lang tur, en af vores sidste feriedage, undervejs kom vi forbi en Jordens Frugter, en helsekost her i smilets by, jeg ellers ikke kommer meget i. De havde dejlige øko-rabarber, så med hjem kom et bundt, som i går blev lavet til denne lækre trifli, de rød-hvide farver passede perfekt til håndboldkampen... Bagerst i skabet fandt kæresten glasset som triflien er i, og det toppede lige som hele 80'er oplevelsen. Skønt!

fredag den 13. juli 2012

Pastasalat og boller

Forleden lavede jeg en af "de der" man bliver ved med at lave igen og igen. Det er en nem og lækker pastasalat synes jeg, den kan varieres i alle mulig afskygninger, men dette er altid udgangspunktet.
Til en stor portion, aftensmad og frokost
ca. 250 gram pasta skruer
Fedtfattig A38 lidt mindre end en dl
1 1/2 spsk creme fraiche (man kan også bruge fromage frais, kvark eller lign, men jeg synes den ægte vare er mest lækker)
cheddar ost i firkanter på ca. 1 cm. Jeg bruger lys cheddar, da forskellen på den lyse og den "orange" ofte ikke er andet end farvestof (adr)
to peberfrugter i små tern
1 dild plante (hvis man bruger dem fra supermarkederne), som hakkes, ikke alt for fint.

Pastaen koges, imens laves dressing af mælkeprodukter, salt og peber. Dilden puttes i. Herefter puttes ost og peberfrugt i, når pastaen er afkølet puttes den i og det hele blandes, der må gerne være godt med dressing, så put mere i, hvis ikke det dækker det hele. Sæt pastasalaten i køleskabet så dressingen stivner lidt, så er det aller bedst, ofte kan jeg dog ikke vente, og spiser det med det samme.

Denne gang spiste jeg boller til, men en gang simpel grøn salat er også rigtig godt.
Bollerne laver jeg, som jeg oftest laver brød, by heart.
Jeg bruger lidt mere en halv liter vand. Lidt sukker, lidt salt, hvis jeg kan vente med bollerne til dagen efter bruger jeg kun en lille smule gær, ca. 10 gram, men hvis de skal bruges samme dag, 25 gram. Vand, salt, gær og sukker røres sammen til gæren er opløst. Herefter rører jeg en spsk rapsolie i. Og så er der ellers fri leg, disse blev til af skvis rugmel, en skvis gramhamsmel, en ordentlig omgang solsikkekerner, en håndfuld mandler og hvedemel. Jeg må indrømme at jeg ikke måler, men bare hælder det i, jeg nu engang synes på dagen. Mandlerne er et rimelig nyt tiltag, jeg putter dem i hele, og det fungerer rigtig godt. Hvor længe de hæver, skal jeg ikke kunne sige, det kommer som oftest an på hvor længe jeg gider vente :-)